Letní výcvikový tábor 8.-15.7.2018

„Kam jedete letos na tábor?“

„Tradičně již druhým rokem do Pelhřimova, na stejné místo jako loni.“ Touto větou začalo mé letošní těšení se na tábor.

 

Je přesně polovina července a právě jsme se vrátili z tábora, který se stejně jako loňského roku konal na Obalovně v Pelhřimově. Ještě před odjezdem na tábor jsme se dozvěděli, že kvůli nemoci pana rozhodčího se nebudou konat plánované zkoušky. I tak za sebou máme spoustu odvedené práce a unavené a spokojené psy.

V letošním roce jsme se zaměřili především na sutinové vyhledávání, k němuž jsme využili areál Pekla. Využili jsme snad všechny úkryty, které Peklo nabízí- pneumatiky, nábytek, bedny, vanu, komín, podestu i v patro a sklepy. Bylo moc zajímavé pozorovat, jak psi vyspěli nejen za celý uběhlý rok, ale i v rámci tohoto týdne.

Zájemci o cvičení v ploše měli možnost si potrénovat v lese a v lomu.

V průběhu tábora proběhl výběrový závod na MČR IZS posuzovaný Gustavem Hotovým. Ve středu dopoledne závodila Lenka Vlachová s Fidem (Infinito Itto Goldest Danubius) a Petr Meduňa s Iranem (Iran z Větrné paseky). Zároveň proběhlo přezkoušení psů pro podání přihlášek na atest-zúčastnila se Eva Káčerková s Kirou (Ebony z Duhového lesa) a Martin Svoboda s Pakem (Pierre z Hückelovy vily). Eva si podá přihlášku k atestům. Ve čtvrtek dopoledne proběhl závod v ploše mezi Ivetou Matzenauerouvou se Zivou (Bee Ziva of Magic Borders), Martinem Svobodou s Pakem (Pierre z Hückelovy vily), Katkou Jančaříkovou s Aywy a Zdeňkem Kačírkem s Vampírem. Na mistrovství bude vyslán Petr a Iveta (pokud jí dovolí zdravotní stav) nebo Martin-již nyní držíme palce.

V pátek odpoledne proběhla výborová a členská schůze. Do brigády byla přijata nová členka-Katka Jančaříková.

Sobota byla věnovaná opět tréninku, abychom ještě trochu unavili ty naše chlupáče, kvůli kterým jsme se sjeli z různých koutů republiky. Tábor byl ale i o zábavě pro nás dvounožce-večer jsme se scházeli u ohně, mohli jsme potrénovat mozky při hrách, zajet si na výlet…

 

A teď? …nabereme síly, znovu zabalíme a příště ahoj